• Novinky

          • Deň úcty k starším

          • 29. 10. 2012
          •  

            Mesiac október je už tradične mesiacom úcty k starším. Nezabudli na to ani deti zo Základnej školy v Kráľovej nad Váhom, a na stredu 24.októbra si  pozvali starých rodičov  spolu so svojimi rodičmi na malé spoločné posedenie.

            Stoličky v hornej triede sa zaplnili do posledného miestečka. Na úvod všetkých prítomných privítala pani riaditeľka Janka Poláčeková.

            A potom už nastúpili naši „malí herci“. Modlidbičky za starých rodičov dojali každú babičku i mamičku. Humorne ladená scénka Únos starkých rozosmiala všetkých prítomných a zožala obrovský potlesk.  V programe nechýbali ani tance, milé slová a prekrásna prezentácia o starých rodičoch, ktorú pripravila zo spoločných fotiek detí a ich starých rodičov pani učiteľka Silvika Nováková. Potom deti riešili spoločne so starými rodičmi súťažný kvíz. Program pokračoval v dolnej triede tvorivými dielňami, kde deti spolu s babičkami vyrobili krásny svietnik. Pani učiteľkami pripravené jednohubky chutili výborne a veľkým prekvapením bola vynikajúca smotanová torta, ktorú deti „upiekli“ spolu s pani učiteľkou  Silvikou v rámci obľúbeného krúžku Malý kuchárik.

            Oceňujeme  prácu pani riaditeľky Janky Poláčekovej i celého pedagogického kolektívu, že  aj takouto cestou  vštepujú našim deťom úctu k starším, ktorá  by mala byť prirodzenou súčasťou nášho života, mala by byť spontánna a nenásilná. Ďakujeme za krásne spoločné popoludnie!

                                                                                                                              Ing. Lívia Szabóová

                                                                                    

             

          • Sme vo finále súťaže Modrej školy - Festival vody 2012

          • 24. 10. 2012
          •  

            Súťažné projekty postupujúce do finále

            I. kategória

            Názov projektu: Dotazníkový prieskum na školách a v obci u občanov o obľúbenosti pitia pitnej vody z vodovodu

            Súťažný tím: Kristián Barczi, Zsófia Szabóová, Oliver Žovinec

            Pedagóg – odborný garant súťažného tímu: Mgr. Jana Poláčeková

            Škola: Základná škola, Kráľová nad Váhom 322, Kráľová nad Váhom

             

            Kristián, Zsófia a Oliver budú 18. -19.12.2012 vo Vodárenskom múzeu BVS v Bratislava reprezentovať našu školu vo finále súťaže Modrá škola - Festival vody 2012.

            Želáme im veľa úspechov!

             

             

          • Záložka do knihy spája školy

          • 18. 10. 2012
          • Do galérie Záložka do knihy spája školy boli pridané fotografie.
            18.10.2012 19:26

            Aj tento rok sme sa zapojili do celoslovenskej súťaže Záložka do knihy spája školy. S pani učiteľkami sme vyrobili netradičné záložky a poslali sme ich našim kamarátom do Krásna nad Kysucou. Na každej záložke je napísané naše meno a adresa, možno si nájdeme medzi deťmi z Kysúc nových kamarátov.Tešíme sa, aké záložky nám pošlú oni.

          • Zapojili sme sa projektu BVS - Modrá škola

          • 11. 10. 2012
          • http://www.modraskola.sk/

            Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do projektu  BVS - Modrá škola.  "Modrá škola - voda pre budúcnosť" je dlhodobý vzdelávací program Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, a. s., ktorého realizátorom je o. z. Mladí vedci Slovenska. Hlavným cieľom programu je systematické budovanie pozitívneho vzťahu mladých ľudí k pitnej vode ako produktu, ktorý má svoju hodnotu rovnako ako každý iný produkt potrebný pre život človeka.

            A na ktoré aktivity sa v tomto školskom roku najviac tešíme?

            • Veľkú vedomostnú súťaž o vode
            • Festival vody 2012
            • Výtvarnú súťaž na tému „Voda ako súčasť môjho každodenného života - doma, v škole, v mojom meste/obci“
          • Výstava

          • 11. 10. 2012
          • Do galérie Výstava " The Human Body Exhibition" boli pridané fotografie.
            08.10.2012 21:58

            Výstava očami detí

            Dňa 8.10. sme  boli na výstave Ľudského tela. Videla som pľúca, žily, ako sa vyvíja bábätko, žuvací sval, naše kosti, srdce, mozog, ako prúdi krv v našom tele, choré pľúca a  zdravé pľúca. Dozvedela som sa že máme 206 kostí a 600 svalov. Bolo to pekné a zaujímavé. Zsófia Szabóová

             

            Dňa 8.10 sme boli na výstave ľudského tela ( The Human Body ) v Bratislave. Bolo to vystavené v Inchebe. Dozvedel som sa, že v tele máme 600 svalov a 206 kostí. Bolo to veľmi zaujímavé. Kristián Barczi

             

            Dňa 8.10. sme boli v Bratislave na výstave Ľudské telo (The Human Body). Videla som prvý krát,  ako naše telo funguje. Dozvedela som sa, že máme 600 svalov a 206 kostí. Najsilnejší sval je žuvací sval. Bolo to veľmi zaujímavé. Odporúčam každému,  aby sa dozvedel, aké je naše telo. Alexandra Tóthová

             

          • Cyklistická túra Kaskády 3.10.2012

          • 8. 10. 2012
          • Už to je tradícia, že využívame krásne jesenné počasie a organizujeme si cyklistickú túru na Kaskády spolu s deťmi z maďarskej školy - našimi kamarátmi. Počasie nám prialo, prilby sa ligotali v slnečných lúčoch a my sme si vychutnávali pohľad na rozčerenú hladinu vodnej nádrže Kráľová. Na Kaskádach sme sa občerstvili, zahrali sme na Buldoga, naháňali sme sa a unavení sme dobicyklovali späť do školy, kde sme sa tešili na oddych a obed. Tešíme sa na jarnú túru.

          • Poďakovanie

          • 4. 10. 2012
          • Riaditeľka Základnej školy Kráľová nad Váhom 322 Mgr. Jana Poláčeková

            ďakuje predsedníčke Rodičovského združenia pri ZŠ Kráľová nad Váhom č. 322

            Ing. Lívii Szabóovej

            za prípravu projektu a perfektnú organizáciu

            1. ročníku Málotriednej olympiády,

            ktorá sa uskutočnila dňa 7.9. 2012 v Kráľovej nad Váhom.

             

             

          • POĎAKOVANIE

          • 11. 9. 2012
          • Rodičovské združenie pri ZŠ s VJS Kráľová nad Váhom č. 322

            Titl.

                                                    Mgr. Janka Poláčeková

                                     riaditeľka školy

             

             

             

             

            Poďakovanie

             

            V mene RZ pri ZŠ s VJS Kráľová nad Váhom č. 322

             a všetkých detí z obidvoch základných škôl z Kráľovej nad Váhom a Topoľnice, ktoré sa zúčastnili dňa 7.9.2012 na

            1. ročníku Málotriednej Olympiády

             v Kráľovej nad Váhom Vám

            ĎAKUJEME

            za perfektnú organizáciu tohto podujatia, čím ste našu malú myšlienku dotiahli do veľkého a úspešného konca.

             

             

                                                                                                         Ing. Lívia Szabóová

                                                                         predsedníčka RZ pri ZŠ Kráľová nad Váhom

             

             

             

            V Kráľovej nad Váhom 7.9.2012

          • 9. 9. 2012
          •  

             

             

            1. ročník Málotriednej olympiády

            medzi

            ZŠ Kráľová nad Váhom a ZŠ Topoľnica 2012

            Odkaz olympijského hnutia a tohtoročné Olympijské hry v Londýne boli inšpiráciou i pre nás organizátorov 1. ročníka Málotriednej olympiády medzi ZŠ Kráľová nad Váhom  a ZŠ Topoľnica. Toto športové podujatie sa konalo dňa 7.9. 2012 ako úvodné podujatie Obecných dní obce Kráľová nad Váhom na miestnom futbalovom ihrisku.

            Úvodný príhovor riaditeľky ZŠ v Kráľovej nad Váhom Mgr. Janky Poláčekovej naladil deti aj rodičov do atmosféry športového zápolenia a zároveň sa  podujatie stalo príležitosťou ponoriť sa do autentickej atmosféry olympijských hier.

            Slávnostný sľub mladých športovcov reprezentujúcich obe školy bol už tým, čo symbolizuje olympijské hnutie  - a to hlavne duch fair play, hľadanie nových priateľstiev a prehĺbenie spolupráce.

            Štyri disciplíny, v ktorých súťažili naši mladí športovci a zároveň reprezentovali farby svojej školy a obce boli beh na 40 m, skok do diaľky , hod kriketovou loptičkou a preskoky cez švihadlo. Každý mladý športovec za svoje výkony obdržal medailu, diplom a vecné ceny. Zúčastnené školy ZŠ Kráľová nad Váhom a ZŠ Topoľnica do svojich zbierok priložili poháre - trofeje z tohto podujatia  ako záväzok pre podporu športu a olympijských myšlienok vo svojej práci.

            Pozdraviť mladých športovcov prišli aj starostovia obcí Kráľová nad Váhom RNDr. Ferenc Bergendi a Topoľnice Zoltán Szilvási.

            Každá Olympiáda je zároveň príležitosťou aj pre prezentáciu nešportových zaujímavých podnetov pre všetkých zúčastnených. Nebolo tomu inak ani na našej Olympiáde. ZUMBA s Alickou zo šalianskej EXEDRY bola tým správnym uvoľnením a  ukážky práce Hasičského záchranného zboru, Polície SR a  kynologická ukážka spestrili podujatie, rovnako ako dobrý guláš a koláče napečené mamičkami pre všetkých účastníkov aj čestných hostí podujatia. Do ďalších veselých súťaží sme zapojili aj deti zo ZŠ s VJM v Kráľovej nad Váhom. Podporiť svojich veľkých kamarátov prišli aj škôlkári, ktorí si okrem zábavného dňa odnášali aj presvedčenie , že šport je tou správnou zábavou a tréning tou správnou cestou k veľkým výsledkom.

            Toto športové podujatie finančne podporili Nitriansky samosprávny kraj a obec Kráľová nad Váhom. Organizátori podujatia -  ZŠ Kráľová nad  Váhom a Rodičovské združenie pri ZŠ  Kráľová nad Váhom ďakuje za podporu aj sponzorom: Poisťovňa Dôvera, COOP Jednota Galanta, DM drogéria, Phobos Šaľa, Martinus – internetové kníhkupectvo, odbory Volkswagen Slovakia, p. J. Tóthovej,  p. Harangozóovi, p. Boháčovi, KM Cars TT,DS a Proact People Slovensko. Aj vďaka nim  sa nám podarilo usporiadať podujatie, ktoré sa určite stalo vzorom a inšpiráciou aj pre ďalšie podobné aktivity a zároveň záväzkom pre usporiadanie ďalších ročníkov v obciach Kráľová nad Váhom a Topoľnica . Ďakujeme aj pani riaditeľke  Mgr. Zuzane Bergendiovej a deťom zo ZŠ v Topoľnici,  že prijali naše pozvanie a už sa tešíme na 2. ročník Málotriednej Olympiády.

             

                                                                                                 Ing. Lívia Szabóová

            predsedníčka RZ pri ZŠ Kráľová nad Váhom

             

          • Obecné dni Kráľová nad Váhom 2012

          • 8. 9. 2012
          • Súčasťou aj tohtoročných obecných dní bola súťaž v prednese rozprávok. Nechýbalo samozrejme ani zastúpenie žiakov našej školy. Do súťaže sa zapojila naša prváčka Tamarka Tóthová s babičkou, žiačka druhého ročníka Klaudia Barcziová, žiačka III. ročníka Zsófia Szabóová a žiak IV. ročníka Kristián Barczi.

            Všetci súťažiaci si odniesli pamätný list a peknú knihu.

            Všekým srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

          • Poďakovanie pani riaditeľke Janke Poláčekovej

          • 8. 7. 2012
          • Rodičovské združenie pri Základnej škole s VJS Kráľová nad Váhom č. 322 udeľuje

            ĎAKOVNÝ  LIST

            Mgr. Janke Poláčekovej

            za vynikajúce výsledky vo výchovno-vzdelávacom procese a úspešné mimoškolské aktivity

            v školskom roku 2011/2012

             

            V Kráľovej nad Váhom dňa 29.06.2012                                                                                                                                                                                      Ing. Lívia Szabóová, predsedníčka ZRŠ

                                                                                                                                                                                                                                                           

             

            Všetko plynie tak rýchlo, že človek si ani nestihne uvedomiť, že je tu opäť leto. Končí sa ďalší školský rok a  začínajú sa prázdniny. Deti sa už tešia  na dni oddychu, príjemné chvíle strávené s rodinou, kamarátmi a  krásne letné dni.

            Tento školský rok ako si spomínate, sme začínali vo vynovených priestoroch školy. Bolo to vďaka výhre v súťaži „Starostlivosťou o svoj domov pomáhajte deťom“ ako i zásluhou našej úžasnej pani riaditeľky Janky Poláčekovej, ktorá strávila celé leto v škole, aby dozerala na prebiehajúce rekonštrukčné práce a vybavovala potrebnú korešpondenciu s usporiadateľom súťaže, čím sa nezmazateľne zapísala do histórie našej školy a dala jej punc modernej školy 21. storočia.

            Nie však nové lavice, stoličky, interaktívna tabuľa či nový nábytok v školskom klube sú  dôvodom, prečo naše deti tak radi chodia do tejto školy. V prvom rade je to vynikajúca, obetavá a tvorivá pedagogická práca pani riaditeľky. Hoci si to mnohí rodičia  dostatočne neuvedomujú, je to práve ona, kto formuje naše deti, učí  ich láske k múdrosti a vedie kľukatými chodníčkami vzdelávania. Zapojenie detí do množstva projektov, výtvarných, informatických či recitačných súťaží, stretnutia s rodičmi a  starými rodičmi pri rôznych príležitostiach a množstvo ďalších mimoškolských aktivít ako i pobyt v škole prírode sú toho ozajstným dôkazom. Patrí jej za to naše veľké ĎAKUJEME!

            Množstvo nových vedomostí, zručností, skúseností a zážitkov za tých desať mesiacov školského roka treba spracovať a uložiť do pamäti. A na to je potrebný čas, čas prázdninový. Nuž teda zbohom škola a hurá na prázdniny!

            Pani riaditeľke Janke Poláčekovej i pani vychovávateľke Marte  Lackovej prajeme krásne leto plné oddychu a pohody. 

             

            Tešíme sa na Vás opäť v septembri!

             

             

             

          • Sme " Škola spolupracujúca s UNICEF"

          • 8. 7. 2012
          •  

            UNICEF Slovensko ďakuje nižšie uvedeným školám za spoluprácu v školskom roku 2011/2012. Školy sa zapojili do minimálne troch aktivít z týchto štyroch:

            • Predaj vianočných pohľadníc UNICEF 
            • Týždeň modrého gombíka 2012
            • Školy pre Afriku - vlastná aktivita školy s výnosom pre projekt
            • Interaktívne stretnutia s našimi Junior ambasádormi

             

            Košice Evanjelické gymnázium J.A.Komenského Škultétyho 10
            Košice Športové gymnázium trieda SNP 104
            Kovarce Základná škola Nitrianska 164
            Kráľová nad Váhom ZŠ s VJS č. 322
            Kráľovský Chlmec Základná škola Kossuta 56
            Krupina ZŠ E.M.Šoltésovej M.R.Štefánika 3
            Kuchyňa Základná škola Kuchyňa 551
            Kyjov Základná škola s MŠ Kyjov 55

            http://www.unicef.sk/sk/skoly/sp/sssu/zoznam-skol-spolupracujucich-s-unicef-v-skolskom-roku-2011/2012.html

          • Päť dní v Novom Smokovci

          • 30. 6. 2012
          • 10 detí z našej školy sa zúčastnilo školy v prírode v Novom Smokovci v hoteli Villa Siesta. Krásne zážitky máme vo fotoalbume. Ďakujeme rodičom, pánovi starostovi, tete Anetke, že nám umožnili zažiť neuveriteľné dni vo Vysokých Tatrách.

            1. deň- príchod do Nového Smokovca, nákupy darčekov v Starom Smokovci

            2. deň- v mierne daždivom počasí Studenovodské vodopády, lanovkou na Hrebienok

            3. deň-oslava Adrikiných menín, Štrbské pleso, Popradské pleso

            4. deň-Obrovský vodopád, Zamkovského chata

            5. deň- odchod domov

          • Deň detí na Ranči na Striebornom jazere

          • 1. 6. 2012
          • Hmmmm, dnešné počasie sa nejavilo ako sviatočné pre nás. Od rána nám pršalo. Obávali sme sa, ako naša oslava dopadne. Ako zázrakom sa zjavilo slniečko a "odfrčali" sme na ranč na náš "veľký" žúr. Náš program?

            • divadielko (pani učiteľka si zahrala myšku),
            • jazda na koníkoch,
            • fantastické skákacie hrady a šmýkajúca loď Titanic,
            • maľovanie na tvár,
            • tvarované balóniky.

            Zmordovaní, ale šťastní sme sa tešili na skvelé kakaové koláče, ktoré nám priniesla Sabinka. Ďakujeme za krásne zážitky. Pozrite si fotogalériu!

          • Twister

          • 19. 5. 2012
          •  ŠKD srdiečko pri ZŠ Kráľová nad Váhom č. 322 sa zapojila do tvorivej súťaže

            „S Maxom a celou triedou za dobrodružstvom! „

            V termíne od 21.5.2012 do 10.6.2012 prebieha prvá časť výberu najlepších výtvorov, a to prostredníctvom verejného hlasovania na

            www.algida-twister.sk.

            Z hlasovania vzíde 20 finalistov. Finalistami sa rozumejú triedy s najvyšším počtom nazbieraných hlasov. Hlasovania sa môže zúčastniť každý návštevník stránky www.algida-twister.sk, a to aj bez nutnosti registrácie. Každý registrovaný užívateľ môže poslať 1 hlas denne.

            12. 6. 2012 potom zo všetkých finalistov odborná porota zložená zo zástupcov značky Twister a Max vyberie 5 najoriginálnejších súťažných príspevkov. Víťazné triedy získajú vyššie spomenuté výhry.

            Víťazné triedy a ich súťažné príspevky budú zverejnené najneskôr 15. 6. 2012 na stránkach www.algida-twister.sk.

             

            Takže milí rodičia hlasujte ....

            Výhry

            Aj tento rok pôjde v súťaži o veľa. Víťazné triedy sa môžu tešiť na niektorú z týchto výhier:

            1. miesto:

            • dotykový tablet Samsung ako praktická výučbová pomôcka pre žiakov i učiteľov,
            • kolieskové korčule pre každého žiaka triedy,
            • zmrzlina pre celú triedu (v počte minimálne 1 ks na každého žiaka),
            • tričko a čiapka so súťažným výtvorom pre každého žiaka triedy,
            • čítačka kníh Amazon Kindle Touch pre školu

             

            2. miesto:

            • zmrzlina pre celú triedu (v počte minimálne 1 ks na každého žiaka),
            • čiapka, tričko a batôžtek Max pre každého žiaka triedy,
            • čítačka kníh Amazon Kindle Touch pre školu

             

            3. miesto:

            • zmrzlina pre celú triedu (v počte minimálne 1 ks na každého žiaka),
            • čiapka a tričko Max pre každého žiaka triedy,
            • čítačka kníh Amazon Kindle Touch pre školu

             

            4. miesto:

            • zmrzlina pre celú triedu (v počte minimálne 1 ks na každého žiaka)

             

            5. miesto:

            • zmrzlina pre celú triedu (v počte minimálne 1 ks na každého žiaka)

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

      • Prihlásenie