• Novinky

          • UŽÍVAME SI KULTÚRU BEZ HRANÍC VI. s podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja

          • 21. 10. 2022
          • Našej základnej škole sa v spolupráci s Rodičovským združením opäť podarilo získať finančnú dotáciu na podporu kultúry z Nitrianskeho samosprávneho kraja. 

            Prvý náš zážitkový deň sme zamierili Trnavy, ktorá dýchajú históriou a je najstarším slobodným kráľovským  mesto na Slovensku. Je to aj krajské mesto, ktoré sme doteraz poznali len z učebníc vlastivedy. Pri prechádzke mestom sme sa dozvedeli, že tu stojí množstvo kostolov, a tak dostala prezývku „Malý Rím“ alebo aj „Slovenský Rím”. Poobede sme si pozreli divadelné predstavenie Veľryba Gréta.

            Druhý náš zážitkový deň sme zamierili do krajského mesta Trenčín. Centrum Považia mesto TRENČÍN rozkladajúce sa pod slávnym Trenčianskym hradom je mestom s bohatou históriou. Dominantou mesta a celého Považia je Trenčiansky hrad. Hrad preslávil najmä jeho najmocnejší majiteľ Matúš Čák Trenčiansky, nazývaný aj „Pán Váhu a Tatier“. Azda najznámejšia je 80 m hlboká Studňa lásky a príbeh lásky Omara a Fatimy. Aj toto krajské mesto, ktoré sme doteraz poznali len z učebníc vlastivedy.

            Ďakujeme za finančnú podporu nášho projektu Rodičovskému združeniu pri ZŠ Kráľová nad Váhom a hlavne Nitrianskemu samosprávnemu kraju, vďaka ktorému sa náš projekt so zážitkovým vyučovaním  mohol uskutočniť.

             

        • Prihlásenie