• Novinky

          • 10. ročník málotriednej olympiády medzi ZŠ Kráľová nad Váhom (NSK) a ZŠ Topoľnica (TSK)

          • 11. 9. 2021
          • V duchu hesla „rýchlejšie, vyššie, silnejšie, čestne a v priateľstve“ si 10. septembra 2021 zmeralo svoje športové sily na 10. ročníku Málotriednej olympiády medzi ZŠ Kráľová nad Váhom č.72 (Nitriansky samosprávny kraj) a ZŠ Topoľnica (Trnavský samosprávny kraj) spolu 60 detí. Po ročnej nútenej prestávke z dôvodu epidemiologickej situácie sa tento rok stretli opäť, a to už po 5. krát v areáli športu a relaxu AQUArea Čierna Voda.

            Slniečko od rána krásne svietilo a doprialo tak deťom zažiť netradičný športový deň plný zábavy, športu, oddychu a nových kamarátstiev.

            Úvodný príhovor pani riaditeľky ZŠ v Kráľovej nad Váhom Jany Cimerman naladil deti do atmosféry športového súťaženia. Slávnostný sľub mladých športovcov reprezentujúcich obe školy a symbolické zapálenie olympijského ohňa bolo už tým, čo symbolizuje olympijské hnutie - a to duch „fair play“, priateľské vzťahy a upevnenie už dlhoročnej úspešnej spolupráce medzi týmito výnimočnými málotriednymi školami z dvoch rôznych okresov a krajov.

            V dobrej športovej nálade sa súťažilo v šiestich olympijských disciplínach, do ktorých sa deti zapájali spontánne a dobrovoľne. Niektorí snaživci ich dokázali absolvovať všetky. Nechýbala ani jazda na kajakoch a deti si mali možnosť vyskúšať aj potápačskú výstroj.

            Všetci malí športovci dostali medailu a obidva tímy športové poháre do svojich zbierok. Po športových výkonoch čakal deti chutný obed, nechýbali koláčiky a pagáčiky od šikovných mamičiek z obidvoch táborov, pitný režim a množstvo darčekov pre deti.

            Toto už tradičné športové podujatie finančne podporili Nitriansky samosprávny kraj a obec Kráľová nad Váhom, vecnými cenami obec Topoľnica.

            Organizátori podujatia - ZŠ Kráľová nad Váhom a Rodičovské združenie pri ZŠ Kráľová nad Váhom ďakujú za podporu aj sponzorom: AQUArea Čierna Voda, Menert s.r.o., Technobal, Kníhkupectvo Viera, ŠEVT, Autoprofit Galanta, COOP Jednota Galanta, Peikko, Daisy Elektro s.r.o., ČSOB poisťovňa, mBank, Martin Vyletel - Maťove akcie, rodičom - Lenka Švrčková, Silvia Majová, pán Sysel, rodinám Rehorčíkovej, Práznovskej, Pečnerovej a  Odráškovej.

            Naše poďakovanie patrí aj pánovi starostovi Topoľnice Zoltánovi Szilvásimu, pani riaditeľke ZŠ v Topoľnici Zuzane Bergendiovej, pani učiteľke Alžbete Mészárosovej, pani vychovávateľke Eve Horváthovej ako aj deťom zo ZŠ v Topoľnici, že opäť prijali naše pozvanie, aby zažili s nami nevšedný športový deň.  

            Ďakujeme aj milému a ochotnému tímu AQUArea Čierna Voda.

            V neposlednom rade patrí poďakovanie aj pani riaditeľke Janke Cimerman za skvelú organizáciu tohto výnimočného dňa športu a zábavy, ako aj pani učiteľke Silvii Novákovej a pani vychovávateľkám Erike Kocsisovej, Márii Hučkovej  a Martuške Lackovej.

            Spoločnými silami sa nám podarilo zorganizovať  pre deti toto športové podujatie, ktoré vyčarilo na ich tvárach šťastný úsmev, pohodu, radosť z pohybu, dobrodružstva i z nových kamarátstiev. A práve toto bolo našim neskromným cieľom. :)

            Už teraz sa tešíme na 11. ročník Málotriednej olympiády!

                       

                                                                                                              Ing. Lívia Szabóová, RZ pri ZŠ Kráľová nad Váhom

             

        • Prihlásenie