• Novinky

          • VŠETKOVEDKO - vedomostná súťaž

          • 30. 9. 2022
          • Aj tento rok sa naši žiaci môžu zapojiť do vedomostnej súťaže Všetkovedko, ktorá sa uskutoční 30.11.2022. Štartovné je potrebné uhradiť najneskôr do 25.10.2022. Všetky potrebné informácie sa dozviete na webstránke. Tešíme sa na úžasné výsledky našich usilovných žiakov :)

          • Ypsilon - Slovina je hra

          • 30. 9. 2022
          • Zaregistrujte svojho šikovníka u pani učiteľky slovenského jazyka do 10.11.2022 a za svoje vedomosti môže získať zaujímavé výhry. Súťaž sa uskutoční 24.11.2022. Viac informácií nájdete na webstránke. Všetkým zúčastneným držíme palce!

          • 11. ročník MALOTRIEDNEJ OLYMPIÁDY medzi ZŠ Kráľová nad Váhom (NSK) a ZŠ Topoľnica (TSK)

          • 29. 9. 2022
          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 11. ročník MALOTRIEDNEJ OLYMPIÁDY.

            V duchu hesla „rýchlejšie, vyššie, silnejšie, čestne a v priateľstve“ si 9. septembra 2022 zmerali svoje športové sily deti zo ZŠ Kráľová nad Váhom a ZŠ Topoľnica už na 11. ročníku Málotriednej olympiády medzi ZŠ Kráľová nad Váhom č.72 (Nitriansky samosprávny kraj) a ZŠ Topoľnica (Trnavský samosprávny kraj) po 6. krát v areáli športu a relaxu AQUArea Čierna Voda.

            Kráľovčatá spolu s deťmi z Topoľnice zažili fantastický deň plný zážitkov. Rozcvičku nám spravila Sisa, deti tancovali Salsation. Neskôr mali možnosť vyskúšať tenis, kanoe, futbal, badminton, bojové športy a behali na vode v obrovskom balóne 😃💗 Mali sme krásny a nezabudnuteľný deň ❤️❤️

            Toto už tradičné športové podujatie finančne podporili Nitriansky samosprávny kraj obec Kráľová nad Váhom, vecnými cenami obec Topoľnica.

          • UŽÍVAME SI KULTÚRU BEZ HRANÍC V. s podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja

          • 28. 7. 2021
          • Školský rok 2020/2021 bol pre nás všetkých opäť veľmi náročný.  Z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie súvisiacou s covid-19 bol vzdelávací proces na školách na dlhé týždne prerušený a opäť sa presunul sa do on-line prostredia.

            Našej základnej škole sa v spolupráci s Rodičovským združením opäť podarilo získať finančnú dotáciu na podporu kultúry z Nitrianskeho samosprávneho kraja zameraný na zážitkové učenie.

            Keďže sa už dlhšie obdobie nemohli uskutočniť žiadne exkurzie, výlety a zážitkové akcie na návrat do školy sme sa všetci veľmi tešili. Tento školský rok sa aj telesná výchova dostala do úzadia, preto  sme si naplánovali  aj turistické výlety.

            Prvý náš zážitkový deň sme zamierili do Bojníc, ktoré dýchajú históriou.  Pozreli sme si naživo zámok, ktorý sme doteraz poznali len z obrázkov v učebnici Vlastivedy. Absolvovali sme vzdelávací program pod názvom Čarovný príbeh pána Bartolomeja. Bola to vlastne prechádzka expozíciou múzea v spoločnosti bábky pána Bartolomeja, ktorý detským návštevníkom predstavil život v zámku v minulosti.  Na príbehu malej slečny Agnes Turzovej spoločne s deťmi porovnával život v období renesancie a v súčasnosti.

            Po prehliadke zámku sme sa presunuli do ZOO. Prezreli sme si tu žijúce zvieratá, z ktorých mnohé deti videli po prvý krát. Potom už nasledovala túra na vyhliadku Čajka, odkiaľ sa nám naskytol očarujúci výhľad na široké okolie. Pomenovali sme si pohoria, ktoré sme odtiaľ videli a pokochali sa krásou našej krajiny.

            Druhý náš zážitkový deň sme zamierili na hrad Červený Kameň.  Tu sme absolvovali vzdelávací program Život na hrade. To, že kedysi sa žilo inak ako dnes, vie hádam každý. Ako inak – to však už každý nevie. Naša sprievodkyňa to vedela a rada nám to porozprávala pri prehliadke devätnástich  miestností juhozápadného krídla hradu.

            Po prehliadke nás čakalo sokoliarske vystúpenie. Bol to úžasný zážitok vidieť dravé vtáky naživo. Potom sme opäť využili turistiku na presun do jaskyne Driny. Jaskyňa Driny je jedinou sprístupnenou jaskyňou na západnom Slovensku a jednou z hlavných turistických atrakcií Malých Karpát. V porovnaní s našimi ostatnými sprístupnenými jaskyňami, v ktorých zväčša prevládajú mohutnejšie podzemné priestory, predstavuje sústavu užších puklinových chodieb, avšak s čarokrásnou kvapľovou výzdobou. Bol to ozajstný zážitok pre všetkých, najmä však pre deti, ktoré boli v jaskyni po prvý krát.

            Ďakujeme za finančnú podporu nášho projektu Rodičovskému združeniu pri ZŠ Kráľová nad Váhom a hlavne Nitrianskemu samosprávnemu kraju, vďaka ktorému sa náš projekt so zážitkovým vyučovaním  mohol uskutočniť.

          • 10. ročník málotriednej olympiády medzi ZŠ Kráľová nad Váhom (NSK) a ZŠ Topoľnica (TSK)

          • 11. 9. 2021
          • V duchu hesla „rýchlejšie, vyššie, silnejšie, čestne a v priateľstve“ si 10. septembra 2021 zmeralo svoje športové sily na 10. ročníku Málotriednej olympiády medzi ZŠ Kráľová nad Váhom č.72 (Nitriansky samosprávny kraj) a ZŠ Topoľnica (Trnavský samosprávny kraj) spolu 60 detí. Po ročnej nútenej prestávke z dôvodu epidemiologickej situácie sa tento rok stretli opäť, a to už po 5. krát v areáli športu a relaxu AQUArea Čierna Voda.

            Slniečko od rána krásne svietilo a doprialo tak deťom zažiť netradičný športový deň plný zábavy, športu, oddychu a nových kamarátstiev.

            Úvodný príhovor pani riaditeľky ZŠ v Kráľovej nad Váhom Jany Cimerman naladil deti do atmosféry športového súťaženia. Slávnostný sľub mladých športovcov reprezentujúcich obe školy a symbolické zapálenie olympijského ohňa bolo už tým, čo symbolizuje olympijské hnutie - a to duch „fair play“, priateľské vzťahy a upevnenie už dlhoročnej úspešnej spolupráce medzi týmito výnimočnými málotriednymi školami z dvoch rôznych okresov a krajov.

            V dobrej športovej nálade sa súťažilo v šiestich olympijských disciplínach, do ktorých sa deti zapájali spontánne a dobrovoľne. Niektorí snaživci ich dokázali absolvovať všetky. Nechýbala ani jazda na kajakoch a deti si mali možnosť vyskúšať aj potápačskú výstroj.

            Všetci malí športovci dostali medailu a obidva tímy športové poháre do svojich zbierok. Po športových výkonoch čakal deti chutný obed, nechýbali koláčiky a pagáčiky od šikovných mamičiek z obidvoch táborov, pitný režim a množstvo darčekov pre deti.

            Toto už tradičné športové podujatie finančne podporili Nitriansky samosprávny kraj a obec Kráľová nad Váhom, vecnými cenami obec Topoľnica.

            Organizátori podujatia - ZŠ Kráľová nad Váhom a Rodičovské združenie pri ZŠ Kráľová nad Váhom ďakujú za podporu aj sponzorom: AQUArea Čierna Voda, Menert s.r.o., Technobal, Kníhkupectvo Viera, ŠEVT, Autoprofit Galanta, COOP Jednota Galanta, Peikko, Daisy Elektro s.r.o., ČSOB poisťovňa, mBank, Martin Vyletel - Maťove akcie, rodičom - Lenka Švrčková, Silvia Majová, pán Sysel, rodinám Rehorčíkovej, Práznovskej, Pečnerovej a  Odráškovej.

            Naše poďakovanie patrí aj pánovi starostovi Topoľnice Zoltánovi Szilvásimu, pani riaditeľke ZŠ v Topoľnici Zuzane Bergendiovej, pani učiteľke Alžbete Mészárosovej, pani vychovávateľke Eve Horváthovej ako aj deťom zo ZŠ v Topoľnici, že opäť prijali naše pozvanie, aby zažili s nami nevšedný športový deň.  

            Ďakujeme aj milému a ochotnému tímu AQUArea Čierna Voda.

            V neposlednom rade patrí poďakovanie aj pani riaditeľke Janke Cimerman za skvelú organizáciu tohto výnimočného dňa športu a zábavy, ako aj pani učiteľke Silvii Novákovej a pani vychovávateľkám Erike Kocsisovej, Márii Hučkovej  a Martuške Lackovej.

            Spoločnými silami sa nám podarilo zorganizovať  pre deti toto športové podujatie, ktoré vyčarilo na ich tvárach šťastný úsmev, pohodu, radosť z pohybu, dobrodružstva i z nových kamarátstiev. A práve toto bolo našim neskromným cieľom. :)

            Už teraz sa tešíme na 11. ročník Málotriednej olympiády!

                       

                                                                                                              Ing. Lívia Szabóová, RZ pri ZŠ Kráľová nad Váhom

             

          • Okresné kolo Pytagoriády 2021

          • 19. 4. 2021
          • Okresné kolo Pytagoriády v kategóriách P3 a P4 sa v tomto školskom roku uskutočnilo 13. apríla 2021. Žiaci tento rok súťažili online formou. Hodiny náročnej prípravy a trénovania priniesli svoje ovocie. Zo štyroch žiakov, ktorí reprezentovali našu školu sa traja stali úspešnými riešiteľmi okresného kola.

            V kategórii P3 boli obaja žiaci úspešní:

            Matej Odráška získal 21 bodov (14 b za úlohy a 7 bodov za čas)

            Natália Füleová získala 14 bodov (10 b za úlohy a 4 body za čas)

             

            V kategórii P4 sa stal úspešným riešiteľom Filip Pistovič s počtom bodov 18 (13 b za úlohy a 5 bodov za čas). Nelu Mrllákovú delil od statusu úspešnej riešiteľky len jediný bod.

            Žiakom gratulujeme za dosiahnuté výsledky a ďakujeme im za výbornú reprezentáciu našej školy.

          • Usmernenie k postupu základných škôl z 22.10.2020

          • 4. 11. 2020
          •  

            Usmernenie k postupu základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020

            27. 10. 2020

            1. Zákonný zástupca žiaka, ktoré navštevuje základnú školu predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Základná škola nevyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.

            2. Na žiakov prvého stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov a nevedia sa preukázať negatívnym výsledkom RT - PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19, sa nevzťahuje bod A1 ods. 13 a bod A.2 ods. 11 Uznesenia vlády č. 678/2020 (teda nemôžu sa zúčastňovať prezenčnej výučby).

        • OZNAM
          • OZNAM

          • 26. 8. 2020
          • Vážení rodičia, venujte, prosím pozornosť týmto oznamom!

            1. Školský rok 2020/2021 sa začína 2.9.2020 o 8,00 hod. V prípade priaznivého počasia, bude slávnostné otvorenie školského roku v miestnom parku. Školská dochádzka je pre všetky deti povinná!
            2. Rodičia sa vo vnútorných priestoroch školy nesmú zdržiavať. Výnimku tvorí jeden zákonný zástupca prváka.
            3. Zákonný zástupca je povinný predložiť pri prvom nástupe žiaka do ZŠ zdravotný dotazník a čestné prehlásenie. Tlačivá si môžte vyzdvihnúť v škole denne od 8,00-12,00 alebo na stránke https://www.minedu.sk/manual-opatreni-pre-skoly-a-skolske-zariadenia/ Po každom prerušení dochádzky žiaka v trvaní viac ako 3 dni, je rodič povinný opakovane predložiť tieto dokumenty.
            4. Žiak nosí rúško všade v priestoroch školy, okrem svojej triedy. Prosím, zabezpečte 2 rúška pre dieťa a papierové vreckovky.
            5. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať príznakom COVID-19, nesmie vstúpiť do priestorov ZŠ a ŠKD.
            6. Od 3.9. bude v prevádzke ŠKD od 6,30 - do 16,00 a rovnako aj obedy v školskej jedálni.
            7. Od 3.9. je príchod žiakov do školy najneskôr do 7,45 hod.!
            8. V prípade akýchkoľvek otázok nás môžte kedykoľvek kontaktovať.

            Tešíme sa na Vás!

          • Oznam - neklasifikovanie predmetov

          • 21. 4. 2020
          • V zmysle Usmernenia na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020, vydaného Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR dňa 6. apríla 2020, resp. uznesenia, vyplývajúceho z elektronického hlasovania (per rollam) členov pedagogickej rady (tá prerokovala a odporučila riaditeľovi na schválenie predložený návrh), riaditeľ ka Základnej školy Kráľová nad Váhom 72  schválila nasledovné:

            Z dôvodu prerušenia vyučovania, pre vzniknutú mimoriadnu pandemickú situáciu spôsobenú šírením nového koronavírusu COVID – 19, sa nebudú niektoré predmety na konci 2. polroka školského roka 2019/2020, klasifikovať podľa príslušného stupňa, tiež hodnotiť slovne, resp. sa bude pokračovať v spôsobe predchádzajúceho hodnotenia slovom absolvoval.

            Dôvodom na „neklasifikovanie“ je fakt, že v súčasnosti nie sú vytvorené adekvátne technické predpoklady, ktoré by umožňovali naplniť bazálne výchovno-vzdelávacie ciele jednotlivých predmetov kvalitnou, plnohodnotnou realizáciou.

             

            Zoznam vybraných predmetov – ISCED 1 (primárne vzdelávanie/I. stupeň):

             

            Informatika

            Pracovné vyučovanie 

            Hudobná výchova

            Výtvarná výchova  

            Telesná a športová výchova  

            Etická výchova 

            Náboženská výchova  

            V prípade všetkých vymenovaných predmetov sa pri záverečnom hodnotení bude uvádzať slovo absolvoval.

             

            V Kráľovej nad Váhom, 21.4.2020                                    Mgr. Jana Cimerman

                                                                                                         riaditeľka školy

             

             

          • Celoslovenská výtvarná súťaž Vojaci očami detí 2018 - 2. miesto nášho žiaka Olivera Szabóa

          • 1. 9. 2018
          • Ministerstvo  obrany  SR vyhlásilo v tomto roku v poradí už 17. ročník výtvarnej súťaže „Vojaci očami detí 2018 “.  Žiaci základných škôl mali opäť možnosť kresbami vyjadriť ako si predstavujú náročnú prácu vojakov. Ich výtvarné diela boli zároveň spätnou väzbou pre rezort obrany ako deti vnímajú ozbrojené sily a ich prácu pre obranu vlasti. Na súťaži sa zúčastnilo 183 škôl a  deväť kresieb zaslalo aj šesť jednotlivcov.
            Z prác, ktoré sa dostali do finále, porota zostavená z vojakov, pracovníkov rezortu obrany a výtvarníkov v aule Ministerstva obrany SR vybrala víťazov. Hodnotila 1 662 výtvarných prác, z toho 1 221 v kategórii Mladší žiaci a 441 v kategórii Starší žiaci.

            Vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo v rámci  Dňa detí s Ozbrojenými silami SR 2. júna 2018 vo Svidníku.

            V kategórii mladší žiaci získal žiak Základnej školy v Kráľovej nad Váhom č. 72 Olivér  Szabó krásne 2. miesto.

            Cenu za druhé miesto si prevzal  z rúk ministra obrany  SR Petra Gajdoša, náčelníka generálneho štábu Ozbrojených síl SR genpor. Daniela Zmeka a šéfredaktora mesačníka Obrana Pavla Vitka.

            Oliverovi srdečne blahoželáme k veľkému úspechu a želáme veľa ďalších úspešných kresieb!


             

          • 13. máj 2018 - Deň matiek

          • 13. 5. 2018
          • Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám. Tento rok sme si Deň matiek pripomenuli v nedeľu 13. mája. Sála kultúrneho domu v Kráľovej nad Váhom sa opäť zaplnila do posledného miestečka. Prítomných na úvod privítal pán starosta RNDr. Ferenc Bergendi milým príhovorom.

            Na úvod nám prváci zarecitovali básne o mame. Potom nasledoval tanec dievčat na pieseň Tak sa neboj mama. Chlapci sa tiež nenechali zahanbiť a zatancovali nám gentlemanský tanec. Halelula pre mamu dala krásnu bodku za programom. To sa už v očiach každej mamy ligotali slzy dojatia a šťastia...

            Milé mamy

            Prajem Vám, aby ste vždy mali koho pohladiť a aby mal kto pohladiť Vás...

            Aby ste milovali a boli milované...

            Aby ste rozsievali teplo, nehu, krásu a ženské dobro...

            Aby ste naučili svet milovať a nie nenávidieť....

            Aby ste boli istotou Vašich domovov a rodín...

            Ďakujeme pani riaditeľke Januške, pani učiteľke Siske a pani vychovávateľkám Erike a Martuške za nekonečnú trpezlivosť pri príprave programu. Bolo to krásne májové popoludnie... ĎAKUJEME!!!

        • 6. ročník Málotriednej olympiády medzi ZŠ Kráľová nad Váhom a ZŠ Topoľnica
          • 6. ročník Málotriednej olympiády medzi ZŠ Kráľová nad Váhom a ZŠ Topoľnica

          • 11. 9. 2017
          • Do galérie 6. ročník Málotriednej olympiády boli pridané fotografie.

            8. septembra 2017 sa v areáli športu a relaxu AQUArea Čierna Voda konal už 6. ročník málotriednej olympiády medzi ZŠ Kráľová nad Váhom (Nitriansky samosprávny kraj)  a ZŠ Topoľnica (Trnavský samosprávny kraj).

            V olympijské ráno nás najprv prekvapila nepríjemná hmla, ale neskôr slniečko krásne zasvietilo a doprialo tak deťom zažiť netradičný  športový deň plný skvelej zábavy a prekvapení.

            Úvodný príhovor pani riaditeľky ZŠ v Kráľovej nad Váhom Janky Poláčekovej naladil deti do atmosféry športového zápolenia  a slávnostný sľub mladých športovcov reprezentujúcich obe školy bol už tým, čo symbolizuje olympijské hnutie  - a to hlavne duch fair play, hľadanie nových priateľstiev a prehĺbenie už niekoľkoročnej výbornej spolupráce medzi obidvomi málotriedkami.

            Tarzánia – opičia dráha bola určená všetkým tým, ktorý si chceli užiť patričnú dávku adrenalínu, miernu dávku fyzickej námahy a hlavne perfektný zážitok.

            Nasledovala jazda na kajakoch. Väčšina detí si do kajakov nesadala prvý krát a odvaha nikomu z nich rozhodne nechýbala. V dobrej športovej nálade prebiehali i zaujímavé športové súťažné úlohy.

            Všetci malí športovci dostali medailu a obidva tímy športové poháre do svojich zbierok. Po športových výkonoch si deti pochutili na chutných langošoch.

            Toto už tradičné športové podujatie finančne podporil Nitriansky samosprávny kraj.

            Organizátori podujatia -  ZŠ Kráľová nad  Váhom a Rodičovské združenie pri ZŠ  Kráľová nad Váhom ďalej ďakujú za podporu aj sponzorom: Menert s.r.o., , Peikko Slovakia s.r.o., Autoprofit Galanta,  Chupa Chups, CURADEN Slovakia s.r.o., lekáreň Dr. Max, COOP Jednota Galanta, Tesco Šaľa, Martinus – internetové kníhkupectvo a I.D.C. Holding, a.s. Sereď.

             Aj vďaka nim sa nám podarilo pre deti usporiadať športové podujatie, ktoré vyčarilo sa tvárach detí veselý úsmev, radosť z pohybu a nových kamarátstiev. A presne toto bolo našim neskromným cieľom.

            Naše veľké poďakovanie patrí aj pani riaditeľke ZŠ Janke Poláčekovej za perfektnú organizáciu tohto skvelého dňa športu a zábavy ako aj pani učiteľke Siske Novákovej a pani vychovávateľkám Erike Kocsisovej a Martuške Lackovej.

            Ďakujeme aj pánovi starosti našej obce F. Bergendimu, že osobne prišiel podporiť svojich malých športovcov.

            Ďakujeme aj  milému a ochotnému tímu AQUArea Čierna Voda.

            A v neposlednom rade ďakujeme pani riaditeľke Zuzane Bergendiovej a deťom zo ZŠ v Topoľnici,  že prijali naše pozvanie a už sa tešíme na spoločný 7. ročník Málotriednej olympiády.

                                                                                                                            za rodičov Ing. Lívia Szabóová

             

             

                                                                                                          

             

        • Začal sa nový školský rok 2017/2018
      • Prihlásenie